EVAS RUM

Köttgryta

Idag äter vi denna superba höstgryta som jag nu ska gå och tilllaga.

500 gram  högrev
2 klyfta  vitlök
1 msk  smör
salt och peppar
2 msk  koncentrerad tomatpuré
1.5 dl  rött vin
2 dl  vatten
1 st  köttbuljongtärning , ev mer
3-4  morötter i slantar
 

tillbehör:
fransk senap
svart vinbärsgelé
ättiksgurka

Instruktioner

Skär köttet i 4-5 bitar. Stek köttet i smör i en stekgryta. Pressa i vitlöken och låt den fräsa med. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, vin, vatten och buljongtärning. Låt köttgrytan koka tills köttet är mört, ca 2 timmar. Tillsätt morötterna när det är 30 minuter kvar. Smaka på grytan, tillsätt ev mer buljongtärning.
Servera med kokt potatis, senap, gelé och eventuellt en sallad.


Kommentarer
Postat av: EVA

Och jag längtar efter älgkött...men maken är i skoge noch förhoppningsvis kan jag göra en hÄlgstek till helgen...kanske :)



***

KRAAAM EVA

2009-09-14 @ 22:48:42
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: