EVAS RUM

Klar för avfärd.

4 Pavlovor klara för leverans.


Kunde inte bre grädde på den senast gräddade för den är fortfarande varm men jag tar grädden med mig:)

Nu ska jag bara komma ihåg allt jag ska ha med mig; tårtorna, lillebrors begravningskläder, adresserna från BRO, minnesalbumet. Månne om det var något annat. Javisst ja trädgårdsbordet, för flera matplatser imorgon.


Att tenta är underbart!

Jag klarade tentan, jiipie. Allt jag läst in kom på tentan så det var "a piece of cake" att göra den. Det tog mig 1 timme att göra tentan och då hann jag även göra en kontollräkning på mina svar.  
Då har jag bara galeniska kemin och farmakoterapi III kvar så är jag i kapp.

Har ända sedan jag kom hem bakat Pavlovor och scrappat mellan gräddningarna.
Jag har min 4:e Pavlova i ugnen och det måste räcka.
Måste göra klart tårtorna och ta med dom till systeryster ikväll eftersom begravningen är så tidigt imorgon bitti, då hinner vi inte göra annat än vakna och ta oss till kyrkan. Vi ska var i kyrkan eller ljusets kapell som det heter redan kl 09:30 för att bla hinna lägga ut papperen med "Tryggare kan ingen vara" och försöka få fotot av mamma att stå på kistan. Systeryster och lillebror var och köpte ram men det fanns inget stöd bakpå så vi måste lösa det på något sätt.
Jag har scrappat ett minnesalbum som vi ska ha framme så folk kan titta i den om dom känner för det. Lite svårt att ta foton på dylikt men här är bilderna i vilket fall som helst.


Fullproppad

Nu känner jag mig alldeles fullproppad med kunskap efter att ha gnuggat geniknölarna i flera timmar och får lägga band på mig så jag inte går och sätter mig vid böckerna igen för då strular det till sig för mig. Nej nu ska det få sjunka in och imorgon bitti kollar jag upp det som känns vagt.
I en av vätskekromatografierna finns det två olika faser, revered phase och straight phase som jag blandat ihop men så här i elfte timmen kom jag på en bra hållhake, ROS, revered phase har opolär stationär fas. I och med det så vet jag automatiskt att den mobila fasen i revered phase är polär och i straight phase är det tvärtom. Det är dom små enkla knepen som gör livet så mycket lättare:) 
Nu är det dags att gå och natta kudden så jag är pigg och alert kl 09:00 när jag ska skriva tentan.

image229