EVAS RUM

Söndag

Teatern igår var mycket trevlig, lite lång 3 timmar och 10 minuter, men Erik Kiviniemi är en helt briljant skådespelare så det gjorde inte så mycket. Även de tre övriga skådespelarna Catherine Parment, Jennie Silfverhjelm och Martin Sundbom gjorde mycket bra rolltolkningar.
Norrbottensteatern gör en stor förlust när Erik flyttar tillbaka till Vasa, Finland.

Jag hade lite svårt att somna igår och började fundera på vad jag gillar och ogillar. Har ingen aning om varför just dem tankarna dök upp men i vilket fall som helst så kom jag fram till att jag är mycket specifik i det jag famför allt gillar. image534
Till exempel ska det vara mörkt öl som Leffes, Falcon Ale, Newcastle och inte blaskigt och ljust. Det jag dricker ska smaka något. Eller en tjärig Laphroag (singel malt), smakar som en nytjärad båt som min bror skulle säga. Röda viner som Marqués de Griñon gjord på tempranillodruvan eller Finca Flichman gjord på syrahdruvan är ljuvliga.

Min favoritbok och film är Choklad. Boken är skriven av Joanne Harris och tillhör inte de större litterära verken men när jag läste den första gången kunde jag känna smaken och doften av alla praliner Vianne tillverkade. Det var så sensuellt och oslagbart. Boken har jag läst ett antal gånger och filmen är nästan söndertittad.
 image535En annan fullträff vad gäller böcker är Arto Paasilinnas "Den ljuva giftkokerskan" . Det är en vaimage536ss och rolig samhällssatir full med underfundigheter. Den handlar om Linnéa Ravaska en 77-årig änka som bor i en liten röd stuga i skogen. Varje månad lagom till pensionen kommer hennes kriminella suput till fosterson med sina lika kriminella polare från stan för att lägga beslag på hennes pengar. Till slut får hon nog och bestämmer sig för att göra något åt saken, hon kokar ett gift....
När jag väl började läsa boken kunde jag inte lägga den ifrån mig utan var tvungen att läsa den från pärm till pärm. Jag har sedan skickat runt boken bland släkt och vänner och ingen har blivit besviken på den.
Jag har även läst andra böcker av Paasilinna men ingen har varit lika bra som den här. 

Det finns mycket mera som jag specifikt gillar så fortsättning följer.

Teater och livet i övrigt

Ikväll ska jag och Eva på teater. Vi ska se "Vem är rädd för Virginia Wolf?" på Norrbottensteatern, det ska bli kul. Har varit så fruktansvärt trött på kvällarna den senaste veckan eftersom det varit så mycket nytt att lära sig och för att jag hela tiden försöker vara så skärpt som möjligt så jag inte ger fel råd eller användaranvisningar till kunderna. 
Det tar på krafterna har jag märkt. Men det går bättre och bättre för var dag som går och för var dag som går lär jag mig mer och mer om Apotekets olika datasystem så jag har dem som hjälp vid sökning och för att ge information.

För övrigt har jag gått ner 7 kg sedan jag började med min GI anpassning av maten. Det blir en och annan smörgås eller havregrynsgröt då och då, men 1 kg minus per vecka verkar stå sig ändå så det är bara att fortsätta på den inslagna banan.

Var till mamma och pappas grav igår för att tända vinterns, troligen, sista gravljus. Det kom rätt mycket snö i början av veckan och helt tydligt hade det även snöat på kyrkogården för snön var så djup att gravstenarna knappt syntes. Så det var bara att ta till spaden som jag alltid har med mig i bagaget och skotta fram en  väg till graven. Systeryster hade varit och lämnat tulpaner den sista mars, pappa dog 31 mars 2005, och när jag väl fick fram dem ur snön såg de alldeles oberörda ut av både snö och kyla och såg ut som om de nyss lagts dit. Märkligt.

Har roat mig med tvättstugan idag så jag ska gå och ta mig en dusch nu innan jag ska iväg på teatern.
Ha en trevlig lördagskväll allihop!
image532

Ja, jag lever:)

Då har jag varit i gång och praktiserat 1,5 vecka och det var länge sedan mina fötter och ben var så slut som under den här tiden.
Det är ett evigt gående och stående, vilket jag inte är van vid efter år av pluggande.
Men det är så roligt. Äntligen får jag användning för allt det jag läst. Känns väldigt roligt när man får en frågar om någon krämpa, produkt eller frågor om råd och jag vet svaret. 
De närmaste två veckorna ska jag vara i egenvården och därefter är det receptbiten som gäller de sista 5,5 veckorna. Under den här veckan ska jag försöka lära mig de två datasystemen som används ATS - Apotekets Terminal System och ApoNet - apotekets intranät.
image526