EVAS RUM

Lördag

Jag vaknar senare och senare på morgonen har jag märkt. Idag vaknade jag kl 10:35 och var bombis på att klockan inte kunde vara mer än halv nio, jo tjena. Men det har nog att göra med att jag är vaken längre och längre för att hinna göra alla måsten innan jag går och lägger mig. Har flera gånger gått och lagt mig vid 2-3-tiden, vilket är alldeles för sent. Jag får en baksmälle känsla hela nästa dag och då orkar man inte göra något.

Jag håller på med ungspannkaka till lunch. Det blir en vanlig och en fläskpannkaka, så kan man ta både förrätt och efterrätt:) Har även ett par deciliter vispgrädde som jag vispar till "efterrättspannkakan".

Jag måste säga att dala tunnbrödet som jag bakade igår smakade väldigt bra även idag. Jag var rädd för att det skulle smaka trist då det var ett bröd som gräddades i stekpanna, men jästen och potatisen i degen gör nog sitt för att bevara smakerna och saftigheten i brödet. Härnäst ska jag nog testa att baka baugetter.

Idag hade jag tänkt att åka till mamma lite tidigare än 17:30 så jag också hinner träffa mamma medan hon fortfarande är så pass vaken att hon orkar prata.
Men det blir någon som får köra mig för ryggproblemet har satt sig i knäet. Det är lögn att försöka stå på vänster ben utan att det känns som knivar i knäet. Måste kanske göra ett besök på vc i alla fall.

Fredag

Jag, min syster och bror har gjort upp ett nytt "schema" för hur vi ska vara hos mamma. Vi är helt slut psykiskt så vi måste komma på ett sätt att få en andningspaus utan att för den skull lämna mamma åt sitt öde. Vi vill ju så gärna vara med henne så mycket som det bara går men har förstått att vi måste dela upp oss ännu mera för att överhuvudtaget hinna med våra familjer.
Två av oss delar upp dagen mellan sig och den tredje är helt ledig. Idag är det min dag att vara "ledig" men det är svårt att inte åka dit. Mamma börjar bli väldigt trött nu och orkar knappt vara vaken. Medan jag var där igår eftermiddag och kväll var hon inte vaken många minuter. Hon ser så liten och skör ut där hon ligger i sjukhussängen. En skugga av sitt forna jag.
När min bror åkte iväg till mamma så skickade jag med lite nybakt bröd och kärleksmums kakan. Kakan kommer hon inte ens att smaka men jag hoppas att hon äter av brödet. Hon äter så väldigt dåligt så vi försöker att bjuda henne på allt möjligt som skulle kunna tänkas smaka, men oftast blir det inte mer än en tugga eller två.
Det är svårt att förstå att hon som varit så matglad nu helst vill slippa att äta överhuvudtaget.

Mamma april 2007
image171


Dalatunnbröd

Idag bakade jag dalatunnbrödet som jag såg på Leila bakar. Receptet finns på recept.nu Enda skillnaden från originalreceptet var att jag bytte ut vetemjöl special mot fullkornsvetemjöl special.
Det blev jättegoda brödkakor.
image170

Jag gjorde även Kärleksmums men den har en alldeles för kraftig chokladsmak för att riktigt falla mig på läppen.
Men är man ute efter en kaka som inte smkar lika sött som mockarutor med sin florsocker glasyr så är det här verkligen rätt kaka.