EVAS RUM

Chokladfyllda sesambollar

Vi hade ett par månader kanalen BBC food och då snappade jag upp den här godbiten.

Chokladfyllda sesambollar
4 port/12 bollar

4 dl klibbigt rismjöl
5 msk farinsocker upplöst i 1 dl kokande vatten
1 dl kallt vatten
100 gr 70 % mörk choklad delad i 24 bitar
1 1/4 dl ljusa sesamfrön
6 1/2 matolja till fritering

Häll rismjölet i en bunke och gör en grop i mitten.
Häll i sockervattnet, som ska vara helt upplöst, i mjölet samt det kalla vattnet.
Rör samman till en deg och knåda i 5 minuter, forma till en boll.
Mjöla händerna med rismjöl och forma 12 golfbollsstora bollar.
Håll en boll i handen och gör en fördjupning i den med tummen. tryck in 2 chokladbitar och förslut hålet.
Gör likadant med resten av bollarna.
Rulla dem i handen så de blir riktigt runda och rulla dem därefter i sesamfrön.
Hetta upp friteringsoljan till 180°C i en wokpanna, fritös eller gryta går också bra.
Du vet att oljan är lagom varm när det skimrar på ytan och en rödbit blir klar på 15 sekunder.
Fritera några åt gången tills sesamfröna blir gyllenbruna och de flyter upp till ytan ca 3-4 min.
Lyft upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Ätes ljumma med ev. lite smält choklad som skedas över bollarna.
Smaskigt!


Kommentarer
Postat av: G

gott!

2010-01-20 @ 13:47:25
URL: http://gullistheoneandonly.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: