Brysselkex
Brysselkex
4,5 - 5 dl vetemjöl
drygt 0.5 dl strösocker
200 gr smör
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
pärl- eller strösocker
(karamellfärg)
Lägg mjölet på bakbordet och sockret ovanpå.
Arbeta ihop de torra ingredienserna med matfettet.
Låt degen vila.
Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter.
Rulla dem i socker ev. färgat.
Lägg rullarna kallt, skär dem i skivor och lägg kakorna på plåt.
Grädda.
175 -200ºC ugnsvärme ca 10 min.

drygt 0.5 dl strösocker
200 gr smör
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
pärl- eller strösocker
(karamellfärg)
Lägg mjölet på bakbordet och sockret ovanpå.
Arbeta ihop de torra ingredienserna med matfettet.
Låt degen vila.
Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter.
Rulla dem i socker ev. färgat.
Lägg rullarna kallt, skär dem i skivor och lägg kakorna på plåt.
Grädda.
175 -200ºC ugnsvärme ca 10 min.

Kommentarer