Dubbelmarinerad fläskfilé
Det är min systeryster som introducerade mig i dubbelmarinerade köttets värld, men det skapades av Wilhelm Bodell 1988. Tack för det!
Ingredienser
(för 4)
ca 500 g fläskfilé eller oxfilé, ej för tjock
Marinad 1:
2 msk soja
1 msk hoisinsås
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2:
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk väl stött svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
2 msk avrunnen kapris
Blanda samman ingredienserna till marinad 1: soja, hoisinsås, salt, olja och socker.
Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera helst över natten men minst 3 timmar, vänd då och då.
Bryn fläskfilen runt om och stek sedan färdigt i 125 grader varm ugn i cirka 30-40 minuter, den ska bli lätt rosa.
Vänd filén en gång under stekningen.
Svep in filén i folie och låt den svalna.
Blanda samman marinad 2: vinäger, vatten, olja, salt, svartpeppar, pressad vitlök, hackad persilja och kapris.
När filén svalnat skivas den i 1/2 cm tunna skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinad 2. Ställ kallt. Marinera filén i 4-8 timmar. Ös köttet ett par gånger.
Köttet serveras kallt.