EVAS RUM

Dubbelmarinerad fläskfilé

Det här är ett bra sätt att tillaga rent kött och få det smakrikt och gott. Köttet mariner två gånger en gång före tillagning och en gång efter. Servera det med en potatisgratäng, sallad och ett gott röd vin så är du i hamn. Eller varför inte med bakad potatis, vitlökssmör, sallad och rött vin. Funkar lika bra.
Det är min systeryster som introducerade mig i dubbelmarinerade köttets värld, men det skapades av Wilhelm Bodell 1988. Tack för det! 

Ingredienser
(för 4)

ca 500 g fläskfilé eller oxfilé, ej för tjock


Marinad 1:

2 msk soja
1 msk hoisinsås
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker


Marinad 2:

1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk väl stött svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
2 msk avrunnen kapris


Blanda samman ingredienserna till marinad 1: soja, hoisinsås, salt, olja och socker.
Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera helst över natten men minst 3 timmar, vänd då och då.
Bryn fläskfilen runt om och stek sedan färdigt i 125 grader varm ugn i cirka 30-40 minuter, den ska bli lätt rosa.
Vänd filén en gång under stekningen.
  Svep in filén i folie och låt den svalna.
 

Blanda samman marinad 2: vinäger, vatten, olja, salt, svartpeppar, pressad vitlök, hackad persilja och kapris.
 

När filén svalnat skivas den i 1/2 cm tunna skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinad 2. Ställ kallt. Marinera filén i 4-8 timmar. Ös köttet ett par gånger.  
Köttet serveras kallt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: