EVAS RUM

Mammas nya racer

Ja då har inneveckan börjat för oss och vi började med ett seminarium, tvärprofessionell samverkan. Sjuksköterskor, social omsorg, arbetsterapeuter och vi, receptarier, ska tillsammans i små grupper komma fram till hur Elsa 83 år ska rehabiliteras efter en stroke.
Okej, tanken är väl god men vi satt och fikade i många halvtimmar utan att komma någon vart eftersom vi inte haft tid att förbereda oss. Efter halva dagen packade jag trunken och gick hem och hade tvärprofessionell samverkan i verkligeheten. 

Kunde konstatera att social omsorg inte sköter sina bitar, hemtjänst kom inte och städade hos mamma som dom skulle, men att sköterskan och arbetsterapeutern sköter sina jobb med bravur. 
Mamma tyckte det låter så lustigt när sköterskan kallade henne "lilla gumman".  Men hon är så trevlig och omtänksam på alla sätt så det kan man leva med.
Idag kom arbetsterapeuten men den efterlängtade rullstolen. Nu kan vi rejsa runt med mamma ute så hon får lite färg på kinderna. Typiskt nog så har jag skola från kl 08:15 - 18:00 hela veckan lång så det blir inget för mig förrän till helgen. 

Helt ofattbart att lärarna alltid planerar in vansinnes pass åt oss på våra inneveckor. Det finns en gräns för hur mycket man orkar ta in och på vilken tid. Men, men det är bara att ta tjuren vid hornen som man säger.


   

Kommentarer
Postat av: Birgitta

I morgon måste vi försöka ta ut henne i solen i den!

2007-03-30 @ 21:22:22
URL: http://lyckligagatans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: