Anisbröd och Gwen Stefani
Gwen Stefanis Yummy passar perfekt till anisbröd tillverkning.
Det här receptet har min mamma fått då hon i sin ungdom jobbade på ett hembageri i Haparanda.
Det här receptet har min mamma fått då hon i sin ungdom jobbade på ett hembageri i Haparanda.
Anisbröd
100 gr smör
1/2 l fingervarm mjölk
50 gr jäst
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk anis
1,4 l vetemjöl
Degen arbetas ihop, dock ej för länge, och jäses i 30 minuter.
Kavla ut degen til centimetertjocka plattor.
Skär strimlor 2,5 x 6 cm. Skåra varje strimla två gånger på en av långsidorna(som ett E) och böj bakåt så att skårorna öppnas lite.
Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Fritera i het rapsolja i järngryta, ca 2 minuter på varje sida.
Låt dom rinna av på hushållspapper.
Sockra och NJUT.
OBS. Sockra bara det som går åt, frys in osockrat.
100 gr smör
1/2 l fingervarm mjölk
50 gr jäst
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk anis
1,4 l vetemjöl
Degen arbetas ihop, dock ej för länge, och jäses i 30 minuter.
Kavla ut degen til centimetertjocka plattor.
Skär strimlor 2,5 x 6 cm. Skåra varje strimla två gånger på en av långsidorna(som ett E) och böj bakåt så att skårorna öppnas lite.
Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Fritera i het rapsolja i järngryta, ca 2 minuter på varje sida.
Låt dom rinna av på hushållspapper.
Sockra och NJUT.
OBS. Sockra bara det som går åt, frys in osockrat.
Kommentarer