EVAS RUM

Bullbak

För att vi ska ha något gott till kaffet och "skumpan" imorgon bakade jag lite fyllda bullar. Väldigt goda och relativt snabbakade om man tänker på att det är lite av vetebrödsstuk över dem. Här kommer receptet.

Fyllda bullar
12 st

25 gr jäst för söta degar
2 dl fingervarm mjölk
3 msk socker
1 tsk nystött kardemumma
100 gr rumsvarmt smör
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 gr smör
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering:
1 ägg
florsocker

Lös upp jästen i mjölken.
Tillsätt socker och kardemumma.
Klicka ner smöret.
Tillsätt vetemjölet och arbeta samman till en slät och smidig deg.
Klicka ner degen i muffinsformar, fyll formarna till 3/4. Ställ bullarna att jäsa i ca 30 min.
Sätt ugnen på 250ºC.
Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen till en slät smet.
Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg.
Klipp försiktigt ett djupt jack i varje bulle med sax.
Fördela fyllningen i fördjupningarna.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min.
Sikta över florsocker när bullarna svalnat eller precis före servering.
image390

Kommentarer
Postat av: Karin

Nu blev jag lite inspirerad att baka lite mer.

Tack!

2008-01-25 @ 16:50:57
URL: http://www.receptindex.se/
Postat av: Eva

Kul att kunna stå för lite inspiration:)

2008-01-27 @ 18:47:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: