Märtas tårta
Det här är en supergod tårta. Receptet tog min pappa med sig 1982 från Lanthushållsskolan i vojakkala där han jobbade tillfälligt.
Märtas tårta
1 dl strösocker
125 gr rumsvarmt smör
2 äggulor
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk mjölk
Socker och smör röres pösigt.
Tillsätt äggulorna en i taget i äggblandningen.
Blanda ihop mjöl och bakpulver.
Tillsätt växelvis mjölblandningen och mjölken.
Bred ut sockerkakssmeten på ett smort smörpapper i en långpanna (24 x 32 cm)
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd socker och vaniljsocker försiktigt ner i äggvitorna.
Bred marängen över sockerkakssmeten och strö ev. över 1/2 dl mandelspån.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 °C ca 20 minuter.
Låt kakan svalna
Dela den på mitten.
Fyll den med 2-3 dl vispad grädde blandad med 2-3 råriva äpplen.
OBS! Äpplena måste rivs direkt i den vispade grädden för att inte hinna färgas svart.
Ät och njut!
1 dl strösocker
125 gr rumsvarmt smör
2 äggulor
1,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 msk mjölk
Socker och smör röres pösigt.
Tillsätt äggulorna en i taget i äggblandningen.
Blanda ihop mjöl och bakpulver.
Tillsätt växelvis mjölblandningen och mjölken.
Bred ut sockerkakssmeten på ett smort smörpapper i en långpanna (24 x 32 cm)
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd socker och vaniljsocker försiktigt ner i äggvitorna.
Bred marängen över sockerkakssmeten och strö ev. över 1/2 dl mandelspån.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 °C ca 20 minuter.
Låt kakan svalna
Dela den på mitten.
Fyll den med 2-3 dl vispad grädde blandad med 2-3 råriva äpplen.
OBS! Äpplena måste rivs direkt i den vispade grädden för att inte hinna färgas svart.
Ät och njut!
Kommentarer
Postat av: Alice
Bra blogg du har! Jag har läst igenom några av dina andra blogginlägg och jag gillar vad jag ser :D.