Två bloggar blir en

Det är bara att inse. Jag ha knappt tid att uppdatera en blogg än mindre två så jag återgår till en blogg.
Så jag lägger ut ALLT på min blogg
http://evasrum.blogg.se

VÄLKOMNA dit!

Mormorsrutor

Efter ett besök hos systeryster som köpt sig en ullpläd virkad i mormorsrutor blev jag inspirerad att göra en själv.
Håller som bäst på med den. Den blir i vitt, rosa och vinrött.
Så här långt har jag kommit.
image111
Jag virkar den i 7 bröder garnet och med 4:ans virknål. Hittintills har det gått åt 2 rosa nystan, 1 vitt nysta och 1 vinrött nystan. Men då har jag ännu inte virkat fast alla rutor som är klara. Ja, jag virkar ihop rutorna istället för att sy.

Stopp och belägg!

Nu har jag så mycket beställningar att jag kan tyvärr inte kan ta flera om jag ska hinna få allt klart före jul.
Jag har ju även skolan jag måste hinna med:)

Vita och grå hjärtan

Känner du att du absolut skulle behöva ett ulligt hjärta eller kanske två så säljer jag dessa för de facila priserna som står vid bilderna. Båda varianterna finns i antingen grått eller vitt och de är stickade i lovikkagarn=100% ull.
Fint på en skåpsdörrknopp
image109 Ca 15 cm hög, 40:- inkl frakt

Söta att hänga i granen
image110 Ca 10 cm hög, 30:-/st inkl. frakt eller 260:-/10 st inkl.frakt

Ulliga hjärtan

Systeryster tyckte jag skulle göra tovade hjärtan, så då har jag gjort det. Jag stickade i lovikkagarn och tovade i maskin.
Jag har gjort en del lite större och en del lite mindre men söta är de allihop.
Vad tycks?
Vitt hjärta
image106                                     Grått hjärta
image107Småhjärtan
image108
De här småhjärtan ska jag tova innan jag syr fast ett rutigt band och en knapp. De har jag tänkt ska hängas i granen.

Rosa värme

Har stickat 1 1/2 ljusrosa/grå socka hit intills i helgen. Den andra sockan blir klar i kväll. De här sockorna har jag stickat alldeles åt mig själv. Jag använder alltid sockor inomhus under vintern för vi har så golvkallt, så det går åt några par per vinter. De här är tjocka och varma så det står härliga till:)
image105

Julkort

Jag har lagt till en tjänst längst ner på sidan. Du kan skicka så många e-julvykort du vill gratis så passa på.
Det går att skriva korten idag och förbeställa utskicket till en annan dag.
Jag kommer att byta motiv med jämna mellanrum så kolla in det då och så.

Veckans produktion

Har haft innevecka på skolan i veckan och har inte hunnit med så mycket. Men här kommer i alla fall bilderna på skapelserna.
Jag hade knappt 100 gr av 2-trådigt grafitgrått svenskt ullgarn och det blev en
V-sjal. Den blev inte så stor men naggande god.
image97
Broderns sambo har efterlyst en klarröd möbius, ochdet blev också en liten men naggande god sak. Jag trodde jag hade mera av det röda än jag hade men that's life. Jag tror att den blir bra ändå. Eller vad säger du C?
Den ska bara blockas så är den klar. Färgen blev inte alls bra på fotot, och då har jag ändå försökt ta bilder på den i alla möjliga ljus utan att få till det, så nu får det duga. Färgen är i alla fall mycket klarare än på fotot.
image98 
Sedan har jag ju fått pippi på väskor och tyckte att en väska i ett av mina favvogarn, Novitas 7 Bröder, skulle vara kul att göra. Och jag har haft en vision om  flätmönster, så kombinationen av de båda önskemålen ser du på bilden. Inspirationen fick jag hos Garnstudio som har ett liknande mönster här. Måste bara blocka och fixa foder innan den är helt klar. Tänkte jag skulle använda mig av jeanstyg till foder och under axelbandet för stadga. Passar nog på att sy några extra fack på insidan när jag nu gör ett foder. På bilden har jag ett A4 kollegieblock i väskan så får du en uppfattning om storleken.
image99

Brudklänning och krona

Nu finns äntligen mönstret till brudklänningen på Järbo's hemsida. Mönstret finns här.
Visst skulle det vara häftigt att gifta sig i en klänning du stickat själv. Kanske inget för sommarbröllop:)
image96

Tröja 2007-10-19

Har börjat på en tröja. Vi får se hur det blir både vad gäller storlek samt modell. Jag improviserar. Har i alla fall börjat med slätstickning och sedan några varv har jag börja införa mosstickning i en triangel. Tänkte att mosstickningen får ta över mer och mer. Ja, vi får se hur det blir.
image95

Nystade härvor 2007-10-18

Igår kväll bidde de' inge' sticka utan jag umgicks med mina nyaste bästa vänner fru nystmaskin och herr garnvinda. Vi hade hur kul som helst och vilket utbyte jag hade av dom.
image94

Hemlis 2 2007-10-17

Idag fick jag mitt paket från min hemlige vän. Ett ljusrosa garn, helt i min smak. Choklad som faktiskt inte är uppäten ännu, men det lär väl inte dröja så länge:) Två doftljus och ett kissemissekort med hälsning. Såg att paketet var poststämplat i Hörby. Ett sådant sammanträffande, då jag precis har slagit in ett paket som ska till Hörby. Innehåller inget stickrelaterat, eller ja det kan det ju vara. Det är finsk surbröd och visst kan du äta en macka medan du stickar.

Tack o du hemlige för paketet!
image93


Mössa med öronlappar 2007-10-16 -- 10-17

2007-10-16
Man skulle kunna tro att jag hakat upp mig eftersom jag bara stickar öronlappsmössor men den här är bara för söt så den måste jag sticka. Det gick inte att uppbringa Granstudios puddel garn här i stan så jag har fått beställa det från garnshoppen.se som för övrigt har väldigt bra priser på garnstudios garner. Mönstret till mössan finns
här.

Jag har kommit en bit på vägen och eftersom mössan stickas på 7:ans stickor går det väldigt fort. Såhär långt har jag kommit.

image90
Och så här ska den se ut när den är färdig. Förutom att jag använder mig av andra nyanser förstås.
image91
2007-10-17
blev klar med öronlappsmösssan igår kväll. Den är verkligen varm och gosig, vilket inte är så konstigt då nästan hela mössan sticka i dubbelt eskimogarn.
image92


Väska 2007-10-15 -- 10-20

2007-10-15
Har börjat på väskan jag tänkte göra av Eskimogarnerna jag köpte på BiCa:s och eftersom det ännu fanns kvar av Point 5 garnet efter gallerscarfprojektet så stickade jag in det också. Få se hur det uppför sig vid tovning.

Jag kommer att sticka handtagen som öppning i sidorna och en liten rullkant som avslutning. Jag stickar inte efter något speciellt mönster utan tar ideér lite här och där från olika projekt jag gjort tidigare.
image87
2007-10-16
Nu har jag blivit klar med min väska i Eskimo/Point 5 garnerna. Enda som saknas är en rejäl omgång i maskinen, för just nu är väskan gigantisk. Tanken är att den fortfarande efter tovning ska vara stor så jag bla kan bära kollegieblock i den och andra i samma format.
image88
2007-10-22
Har äntligen fått möjlighet att tova min väska och den blev alldeles perfekt. Eskimo garnet är helt underbart att tova. Blir en kraftig filtning som ger stabila saker. Point 5 garnet funkade också fint att tova, blev lite ostabilare på de ställen där garnet var tunnare men i övrigt klart godkänt.
image89


Dragspelsbasker2007-10-11 -- 10-13

2007-10-11
Har beställt garn och mönster till dragspelsbasker från garnkorgen.se som jag fick i förrgår och har kommit en bit på vägen. Ska bli kul att se hur slutresultatet blir. Jag valde färgerna ljuskaramell till dalarna och mullvad till åsarna.
image85

2007-10-13

Kom på att jag glömt visa gallerscarfen efter att den blev färdig. Så här får den dela på utrymmet med dragspelsbaskern.

Jag har börjat på en ny gallerscarf där man stickar gallret istället för virkar som jag gjort på den här.
image86


OUTDOOR.SE - Outdoor-vykort Demo
Skicka ett elektroniskt vykort!

Välj först ett motiv som du gillar nedan, genom att klicka i rutan under bilden.
Klicka därefter på knappen "Skriv texten" längst ner på denna sida.
Jag byter motiv med jämna mellanrum så titta in då och då.

Har du valt bild?
OK!
Klicka dig vidare för att skriva meddelandet
på baksidan av kortet.


En tjänst från www.outdoor.se