Vita och grå hjärtan

Känner du att du absolut skulle behöva ett ulligt hjärta eller kanske två så säljer jag dessa för de facila priserna som står vid bilderna. Båda varianterna finns i antingen grått eller vitt och de är stickade i lovikkagarn=100% ull.
Fint på en skåpsdörrknopp
image109 Ca 15 cm hög, 40:- inkl frakt

Söta att hänga i granen
image110 Ca 10 cm hög, 30:-/st inkl. frakt eller 260:-/10 st inkl.frakt

Ulliga hjärtan

Systeryster tyckte jag skulle göra tovade hjärtan, så då har jag gjort det. Jag stickade i lovikkagarn och tovade i maskin.
Jag har gjort en del lite större och en del lite mindre men söta är de allihop.
Vad tycks?
Vitt hjärta
image106                                     Grått hjärta
image107Småhjärtan
image108
De här småhjärtan ska jag tova innan jag syr fast ett rutigt band och en knapp. De har jag tänkt ska hängas i granen.

Rosa värme

Har stickat 1 1/2 ljusrosa/grå socka hit intills i helgen. Den andra sockan blir klar i kväll. De här sockorna har jag stickat alldeles åt mig själv. Jag använder alltid sockor inomhus under vintern för vi har så golvkallt, så det går åt några par per vinter. De här är tjocka och varma så det står härliga till:)
image105

Julkort

Jag har lagt till en tjänst längst ner på sidan. Du kan skicka så många e-julvykort du vill gratis så passa på.
Det går att skriva korten idag och förbeställa utskicket till en annan dag.
Jag kommer att byta motiv med jämna mellanrum så kolla in det då och så.

Veckans produktion

Har haft innevecka på skolan i veckan och har inte hunnit med så mycket. Men här kommer i alla fall bilderna på skapelserna.
Jag hade knappt 100 gr av 2-trådigt grafitgrått svenskt ullgarn och det blev en V-sjal. Den blev inte så stor men naggande god.
image97
Broderns sambo har efterlyst en klarröd möbius, ochdet blev också en liten men naggande god sak. Jag trodde jag hade mera av det röda än jag hade men that's life. Jag tror att den blir bra ändå. Eller vad säger du C?
Den ska bara blockas så är den klar. Färgen blev inte alls bra på fotot, och då har jag ändå försökt ta bilder på den i alla möjliga ljus utan att få till det, så nu får det duga. Färgen är i alla fall mycket klarare än på fotot.
image98 
Sedan har jag ju fått pippi på väskor och tyckte att en väska i ett av mina favvogarn, Novitas 7 Bröder, skulle vara kul att göra. Och jag har haft en vision om  flätmönster, så kombinationen av de båda önskemålen ser du på bilden. Inspirationen fick jag hos Garnstudio som har ett liknande mönster här. Måste bara blocka och fixa foder innan den är helt klar. Tänkte jag skulle använda mig av jeanstyg till foder och under axelbandet för stadga. Passar nog på att sy några extra fack på insidan när jag nu gör ett foder. På bilden har jag ett A4 kollegieblock i väskan så får du en uppfattning om storleken.
image99

Brudklänning och krona

Nu finns äntligen mönstret till brudklänningen på Järbo's hemsida. Mönstret finns här.
Visst skulle det vara häftigt att gifta sig i en klänning du stickat själv. Kanske inget för sommarbröllop:)
image96

Tröja 2007-10-19

Har börjat på en tröja. Vi får se hur det blir både vad gäller storlek samt modell. Jag improviserar. Har i alla fall börjat med slätstickning och sedan några varv har jag börja införa mosstickning i en triangel. Tänkte att mosstickningen får ta över mer och mer. Ja, vi får se hur det blir.
image95

Nystade härvor 2007-10-18

Igår kväll bidde de' inge' sticka utan jag umgicks med mina nyaste bästa vänner fru nystmaskin och herr garnvinda. Vi hade hur kul som helst och vilket utbyte jag hade av dom.
image94

Hemlis 2 2007-10-17

Idag fick jag mitt paket från min hemlige vän. Ett ljusrosa garn, helt i min smak. Choklad som faktiskt inte är uppäten ännu, men det lär väl inte dröja så länge:) Två doftljus och ett kissemissekort med hälsning. Såg att paketet var poststämplat i Hörby. Ett sådant sammanträffande, då jag precis har slagit in ett paket som ska till Hörby. Innehåller inget stickrelaterat, eller ja det kan det ju vara. Det är finsk surbröd och visst kan du äta en macka medan du stickar.

Tack o du hemlige för paketet!
image93


Mössa med öronlappar 2007-10-16 -- 10-17

2007-10-16
Man skulle kunna tro att jag hakat upp mig eftersom jag bara stickar öronlappsmössor men den här är bara för söt så den måste jag sticka. Det gick inte att uppbringa Granstudios puddel garn här i stan så jag har fått beställa det från garnshoppen.se som för övrigt har väldigt bra priser på garnstudios garner. Mönstret till mössan finns här.

Jag har kommit en bit på vägen och eftersom mössan stickas på 7:ans stickor går det väldigt fort. Såhär långt har jag kommit.

image90
Och så här ska den se ut när den är färdig. Förutom att jag använder mig av andra nyanser förstås.
image91
2007-10-17
blev klar med öronlappsmösssan igår kväll. Den är verkligen varm och gosig, vilket inte är så konstigt då nästan hela mössan sticka i dubbelt eskimogarn.
image92


Väska 2007-10-15 -- 10-20

2007-10-15
Har börjat på väskan jag tänkte göra av Eskimogarnerna jag köpte på BiCa:s och eftersom det ännu fanns kvar av Point 5 garnet efter gallerscarfprojektet så stickade jag in det också. Få se hur det uppför sig vid tovning.

Jag kommer att sticka handtagen som öppning i sidorna och en liten rullkant som avslutning. Jag stickar inte efter något speciellt mönster utan tar ideér lite här och där från olika projekt jag gjort tidigare.
image87
2007-10-16
Nu har jag blivit klar med min väska i Eskimo/Point 5 garnerna. Enda som saknas är en rejäl omgång i maskinen, för just nu är väskan gigantisk. Tanken är att den fortfarande efter tovning ska vara stor så jag bla kan bära kollegieblock i den och andra i samma format.
image88
2007-10-22
Har äntligen fått möjlighet att tova min väska och den blev alldeles perfekt. Eskimo garnet är helt underbart att tova. Blir en kraftig filtning som ger stabila saker. Point 5 garnet funkade också fint att tova, blev lite ostabilare på de ställen där garnet var tunnare men i övrigt klart godkänt.
image89


Dragspelsbasker2007-10-11 -- 10-13

2007-10-11
Har beställt garn och mönster till dragspelsbasker från garnkorgen.se som jag fick i förrgår och har kommit en bit på vägen. Ska bli kul att se hur slutresultatet blir. Jag valde färgerna ljuskaramell till dalarna och mullvad till åsarna.
image85

2007-10-13

Kom på att jag glömt visa gallerscarfen efter att den blev färdig. Så här får den dela på utrymmet med dragspelsbaskern.

Jag har börjat på en ny gallerscarf där man stickar gallret istället för virkar som jag gjort på den här.
image86


Garnfrossa 2007-10-08

Såg i dagens tidning att BiCa:s garn & hantverk här i Luleå hade nyöppning och 10% rabatt på allt under v.41. Say no more. Jag ringde min moster som jag visste behövde ett garn att sticka en sjal av till ett av sina barnbarn och frågade om hon ville följa med mig. Och det ville hon.

Jag hittade Eskimo garn som var nedsatt 50% så jag köpte några nystan och tänker nog göra en tovad väska av det hela. Jag hittade även dom 2 sista nystanen av ljusrosa raggi garn som jag ska sticka åt mig själv ett par sockor av. Och ett nystan av det fina garnet San Fransisco i plommon toner.

När jag kom hem hade jag fått min beställning från Garnhärvan,  ett underbart mjukt merinosilkegarn i lindblomsgrön och plock-ihop-stick-set från knitdenise. Det har inte blivit så mycket studier idag men en i övrigt mycket trevlig dag. Förresten så hittade även moster ett tunt acrylgarn, barnbarnet vill inte ha ull, i svart helt enligt önskningen. Efterom moster ville ha hjälp med ett sjalmönster som inte är för svårt så har jag valt V-sjals mönstret som jag tycker blir en enkel och fin sjal. Hoppas hon också tycker det.
image84


Gallerscarf 2007-10-05 -- 10-07

2007-10-05
Har tänkt ut vad jag ska göra av min Point 5 härva. Det ska bli en gallerscarf.

Måste bara bestämma mig för vilket garn jag ska använda mig av till gallret.

Antingen det ljusblå Kitten garnet eller det cerise/vinröda (vet inte vad jag ska kalla färgen för) Kid silk haze nystanet. Det lutar mot Kid silket.
image82

2007-10-07
Har börjat med en gallerscarf av kid silket och point 5 garnerna. Gallret var snabbvirkat och nu återstår bara att väva in point 5 garnet. Blir en lite annorlunda  och kul halsduk.
image83


En kopp garn 2007-10-05

I går fick jag mitt en-kopp-garn paket av Elisabeth Norinder.

Det innehöll en ljuvligt tjock och mjuk ullgarnshärva Point 5 från Colinette. Färgerna är mitt i prick och muggen i en underbart blå färg. Det är det här som är så roligt med byten för det här är ett garn som jag annars aldrig ens hade tänkt på att söka efter. Ska bli skoj att prova det. Tack så jättemycket Elisabeth.
image81


Öronlappsmössor 2007-09-30 -- 10-05

2007-09-30
Min äldsta systerson har bett mig sticka en öronlappsmössa i rött och det gör jag naturligtvis gärna. Måste bara hitta rätt mönster så att vi pratar om samma sorts mössa. Här är några som kan vara ett alternativ.

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=80&d_id=14&lang=se


http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=62&d_id=4&lang=se


http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=39&d_id=20&lang=se


http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/90390.pdf


Vilken det än blir så är det, det här röda ullgarnet jag ska använda mig av.
image75
2007-10-01
Jag hade inget speciellt att sticka på igår kväll så jag gjorde en öronlappsmössa. Jag modifierade det här mönstret för att det skulle passa det jag tänkt mig.
image76

2007-10-02

Hittade en till variant på öronlappsmössa på Novitas hemsida och det är det här mönstret. Jag stickar den i en mörkröd nyans av 7 Bröder och i mönsterstickade rutor istället för olika färger.

Jag har hunnit sticka ungefär halva mössan så den blir nog färdig ikväll.
image77

2007-10-03

Jag blev klar med den andra öronlappsmössan igår kväll. Det ska enligt mönstret vara en tofs mitt på huvudet men den har jag skippat.

Det blev en lite smidigare mössa än den första då 7 bröder är tunnare garn. Fick genast ett par beställningar till så nu stickar jag en likadan i blått.
  

2007-10-05
Har stickat ett par blå öronlappsmössor. Dom ser exakt likadana ut så jag visar bara en, det kan ju bli lite tjatigt annars:)


Tovad väska 2007-09-30

Det har varit en hektisk studievecka och jag har inte hunnit blogga men sticka har jag ändå hunnit med på kvällarna. Stickade en väska av alla restgarner som blivit av alla entrådiga ullgarn till sjalar. Den krympte nästan 50% i maskinen.
image73image74

Tröja och filtad mössa 2007-09-22

Har varit på 3-års kalajs och fick både födelsedagsbarnet, tröjan och filtade mössan med på samma bild. Tyvärr så fick jag inte med hela mössan så man ser inte den söta toppen. Men han är så söt i sig själv så det gör inget.
image72

Halsvärmare 2007-09-20

Hittade två mönster som jag gärna skulle ge mig i kast med.


http://blog.360.yahoo.com/blog-Vc9k6HQjdLU_nSEwgy86YaXzaGAdsO5dOFxqqMtM300-?cq=1&p=136   Amethyst sjal, en elegant sak att slänga över axeln. Skulle säkert bli snygg i ett tunt lingarn, eller varför inte silke.


http://www.knitty.com/ISSUEwinter05/PATTdanica.html   En halsduk i entrelac tekniken. Tekniken verkar jättekul så den vill jag prova bums. Ett merinoullgarn skulle passa fint till denna.


Födelsedagströja m.m2007-09-07 -- 09-20

2007-09-07
Kom ihåg mitt i allt stickande att min systerson fyller 3 år nu i slutet av september. Och vad passar en liten krabbat som han om inte en tröja så klart. Jag hittade en snygg tröja bland Garnstudios gratismönster och använder mig av en mellanblå nyans av 7 bröder garnet.

Har bara hunnit göra resåren men det går snabbt att sticka den så det lär inte bli några problem att hinna. Har innevecka på skolan nästa vecka så jag tar med mig stickningen och tar några varv på rasterna.

 Foto: Garnstudio
image68

2007-09-09
Är nästan klar med bålen på födelsedagströjan och det har inte gått åt fullt ett nystan av 7 Bröder. Den blir väldigt fin om jag får säga det själv. Gillar enfärgat med mönsterstickning.  
image69
2007-09-17

Det var ett tag sedan jag skrev något men jag har inte varit inaktiv för det. Har haft bihåleinflammation och det gjorde ont, det tom värkte bakom ögat. Och så har jag haft innevecka på skolan.

Men jag har stickat klart födelsedagströjan och ska bara sy ihop den.

Jag stickade även en nisseluva av blått ullgarn åt minstingen i släkten och den blev riktigt bra.

Var barnvakt igår och tovade den hos dom för att kunna fixa till storleken när den kom ut ur maskinen. Han såg så söt ut i den. Ska sätta ut bild på den så snart systeryster skickar ett foto på den för jag glömde ta med kameran.


2007-09-20

Har i dag skickat iväg två paket ett till min "Hemlis 2" vän och en till  min "En kopp garn" vän. Hoppas att dom får nytta av sakerna jag lagt i paketen. Kom tyvärr inte ihåg att ta bilder på innehållet:(

Men det var en hel del garn, såklart, lite godis, pärlor och i det ena paketet även en mugg.

Har åter igen börjat på en Möbiussjal, snacka om att vara enkelriktad när jag inte kommer på vad jag ska göra. Jag gör den i ett ljusrosa ullgarn. Jag gillar den alternativa uppläggningen för då får man en snygg mittrand på köpet.

Födelsedagströjan är också helt klar nu och ska levereras nu på lördag till födelsedagsbarnet.

image70

2007-09-20
Jag skrev i förra inlägget att jag gillar det alternativa sättet att lägga upp för möbiussjalen. På Barbros sida finns det enkelt beskrivet hur det går till. Gå in här  och scrolla ner till Onsdag 2006-03-22 så kan du också lära dig det. På vägen ner kan du observera en av dom snygga varianterna av möbius som hon har gjort, Onsdag 2006-03-29. Titta och låt dig inspireras. 
image71

Möbius 2007-09-06 -- 09-22

2007-09-06
Är lite insnöad på Moebiussjalar. Dels är dom så lätta att sticka och så är dom ju snygga. Har kvar en hel del entrådiga nystan med ganska mycket kvar i efter sommarens olika projekt och jag tror att det ska räcka till moebiussjalar. Om inte får jag blanda garner, vi får se hur det blir:)  
image65

2007-09-22
Moebius är väldigt lätt och snabbstickade sjalar men en mardröm att blocka. Här är mina två senaste medlemmar i Moebiusfamiljen.
image66image67

Tovad väska 2007-09-04 -- 09-06

2007-09-04
Har nästa klar väskan ska bara sticka slut på det bruna garnet. Det ska egentligen vara 25-30 varv som ska rullas ner för handtaget, men det blir nog inte fullt så många varv men det får duga. Sedan är det bara att köra den i tvättmaskinen så får vi se vad det blir. 
image63 Före tovning

2007-09-06

Blev klar med tovningen av väska igår kväll men det gick inte att få några bra bilder på den då så nu får ni se den istället.

Jag hade önskat att den minskat mera på bredden och mindre på längden, än vad den gjorde. Men det är svårt att styr helt över det. Jag var tvungen att köra den två gånger, en gång i 40 och en gång i 60. Men nu vet jag i alla fall hur garnet uppför sig vid tovning, har en hel del av den sorten bland Tradera fynden.
image64 Efter tovning


Från topp till tå 2007-09-02

Fått klart min andra odessa med rosa pärlor så nu kan jag variera mig:)

Det är verkligen ett roligt mönster att sticka och det skadar inte att det även är snabbt och lätt.

En tjej i min studiegrupp på skolan har fått barn i början av augusti och det kändes så rätt att sticka ett par babysockar åt hennes prinsessa. Hade inget mönster så jag fick sticka och repa, sticka och repa tills jag tyckte att storleken såg ok ut. Hoppas dom passar. Det är resterna av Austermanns Step gras som jag stickat sockor åt mig själv av tidigare i sommar. Nästa projekt blir nog en väska jag ska tova. Enligt det här mönstret.
image61image62


Clapotis 2007-08-09

Har stickat klart min Clapotis men har inte hunnit blocka den än. Det är ett problem att blocka stora långa saker. Var ska man ha dom liggande?

Ilsefina hade ett jättebra tips på att använda  skumplastpussel från Biltema  vid blockning. Måste nog till vårt ganska så nyöppnade Biltema och köpa mig ett par pussel.

I vilket fall som helst så har jag stickat clapotisen i ullcentrums entrådiga garn i brunblå melerad.
image60


Sommarens sockor 2007-08-07

Nu i sommar har jag bla stickat en del sockor i härliga material.

På Garnhärvan inhandlade jag ett nytt garn från Austermanns som innehåller jojoba och aloevera oljor. Det är så ljuvligt att sticka med det garnet. Som ett plus så blir händerna alldeles mjuka:) Jag stickade ett par rosa/beige River rapid och ett par göna sockor med falska flätor

Jag har även stickat med opals regnskogskollektion med färgen orm och ett annat från samma kollektion som utgått och som jag inte kommer ihåg namnet på. Med orm stickade jag ett par till falska flätor och den andra varianten var en helt vanlig socka utan några som helst konstigheter eller mönster.
image58image59


Gratis stickmönster 2007-08-07

Har suttit i ett par timmar och surfat runt bland gratis stickmönster på nätet och hittat en massa trevliga saker att sticka och som kommer att bli kommande projekt. Vad sägs om dessa;

http://www.straw.com/cpy/patterns/capelet_aranmarl.html    En härlig poncho för kommande höstdagar.

http://www.berroco.com/181/181_michaela.html  En snygg sjal att lite nonchalant slänga över axeln.

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=104&d_id=15&lang=se  En till snygg poncho.

http://www.elann.com/ShowFreePattern.asp?Id=237024  Åter igen en ursnygg sjal som jag nog får prioritera upp.

http://www.alltangledup.com/movabletype/my_images/my_patterns/kiri.pdf   En till fjäderlätt snygg sjal.

http://knitty.com/ISSUEfall04/PATTholeymoley.html  En inte så varm poncho, men enkel och snygg ändå.

http://www.magknits.com/feb06/patterns/odessa.htm  Snygg mössa som jag länge och väl tänkt sticka.

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=89&d_id=10&lang=se  Poncho som liknar en tröja.

http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=89&d_id=19&lang=se Liten och fin.

http://www.bendixgarn.dk/product.asp?product=506&sub=23&page=1  Snygg väska, ska nog prova göra en. Tova är kul.


Hemlis 2 frågor/svar 2007-08-29

Har anmält mig till Hemlis 2 också. Under 3 månader ska jag skicka minst 3 paket varde 100-150 kr till en hemlisvän. Det ska bli skoj. Man ska även svara på en del frågor och sätta ut dom på bloggen för att hemlisvännen har något att gå på så här kommer mina svar på frågorna.


1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om? Alla naturmaterial men även superwashbehandlad ull. Absolut inte nylon och akryl garner.


2. Vilka är dina favoritfärger? Rosa, grön, blå

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om? Svart är jag inte så förtjust i.


4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?) Rundstickor i trä.


5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan? Har stickat sedan min mormor lärde mig vid 6 års ålder.


6. Dricker du kaffe? Te? Naturligtvis.


7. Är du allergisk mot något? Nötter försöker jag undvika. Och starka dofter. Gillar inte doftljus, rökelser odyl.


8. Vilken slags musik tycker du om? Hårdrock (metallica) utan okontrollerat skrik som ingen förstår, pop, klassisk ja det mesta men är inte så förtjust i dansbandsmusik.


9. Favoritgodis? salmiak, salt lakrits och choklad

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.) Scrappar


11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv... Sjalar är roligt att sticka men även sockor och mössor. Det går snabbt. Men tröjor är inte fy skam heller. Kan ha en tröjstickning och några andra lite mera snabbstickade saker på gång samtidigt att variera mellan.


12. Prenumererar du på någon sticktidning? Nej


13. Har du något drömprojekt på önskelistan?  En långkofta, måste bara hitta det rätta mönstret. Är inte intresserad av att sticka slätstickat utan med mönster i enfärgat.


14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått? Ja, 19 cm


15. Tycker du om att sticka pulsvärmare? Ja


16. Stickar du sockor?  Ja på längden och på tvären.


17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.) 41 och 26 cm långa


18. När fyller du år? 20 mars


19. Stickar du med pärlor?  Ja


20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?) Helst deckare och absolut inte kärleksromaner.


Garn och Odessa 2007-08-10 -- 08-29

2007-08-10

Eftersom jag vill sticka Odessa i orginalgarn enligt mönstret satt jag igår kväll och sökte efter bästa pris på Rowans cashsoft DK. Här i Sverige hittade jag garnet hos Wincentgarner för 63:-/nystan och 39:- för  frakt.

Men hos Angelyars hittade jag samma garn för 43:-/nystan och 45:- för frakt. Det går åt ett nystan enligt mönstret men för säkerhetens skull köpte jag två, så det blev 40:- billigare bara för garnet när jag beställde från England. Ibland lönar det sig att gå över ån efter vatten:)

Förresten när det gäller pärlstorleken som man använder i Odessa så betyder 6/0 inte att den är 6 mm i diameter utan 6/0 är ca 4 mm i diameter.


2007-08-24
Jag har glömt att nämna att jag fått mina nystan från Angel Yarn. Snabb leverans, det tog 3 dagar från det att garnerna skickades från England tills jag fick det hem i brevlådan. Tyvärr så hade dom inte inne pärlorna jag beställde samtidigt så dom kommer senare.Garnet är så mjuk och gosigt att jag genast planerar att köpa mera merinoullgarn. Såg att dom hade rea på just merinoullgarn på Angel yarn. Måste nog göra en ny beställning därifrån. Jag skulle vilja göra en kofta i det garnet.

Var i dag in till Pearl shop och köpte lämpliga pärlor till det nyss nämnda garnet. Jag köpte både rosa och vita rocaille. Behöver 150 st för att göra en Odessa. Det går enligt mönstret åt ett nystan till en mössa och eftersom jag har två nystan ska jag göra en med vita pärlor och en med rosa pärlor.
image55
2007-08-28
Stickade Odessan igår och repade upp den idag. Jag vet inte vad jag har gjort men den var hemsk. Eller rättare sagt jag vet att muddkanten nertill var alldlels för lös och kullen var alldeles för liten.  Här är i alla fall bilden på Odessan som inte finns mera. Men jag har börjat på den igen och har hunnit halvvägs.
image56

2007-08-29
Blev, igen, klar med Odessan och den här gången ser den ut precis som den ska. Är väldigt nöjd med den. Har ett till nystan som jag trätt dom rosa pärlorna på och det ska bli en Odessa av det med.
image57


Tofflor 2007-08-22 -- 08-26

2007-08-22
Har börjat sticka på tofflor och mönstret har jag fått av Brittmarie. Det är ett väldigt enkelt men helt suveränt mönster. Det kommer nog att blil ett antal tofflor.
image53
2007-08-26

Har stickat ett till par tofflor, nu i 7 bröders självrandande garn.

Hade tänkt börja sticka Odessan men kunde konstatera att jag saknar 3,5 mm 40 cm lång rundsticka så jag får vänta till måndag så jag kan åka och införskaffa den. Men jag hinner nog sticka ett till par tofflor innan dess, kanske brun/vita:) 
image54


Moebius 2007-08-17 -- 08-21

2007-08-17
Har börjat stickas på moebiussjalen i det jeansblåa entrådiga ullgarnet.

Det är svårt att tro att det ska bli något snyggt av knytet som syns på bilden, men det blir det. Jag har redan stickat två moebiusar sedan tidigare och tycker att dom är fina båda två. För att få ut så mycket garn som möjligt av så lite pengar som möjligt har jag bjudit på garn på Tradera, nu är det bara att hoppas att slutbuden inte går över mina satta maxpriser.
image51
2007-08-21
Moebiusen blev klar igår kväll. Är inte helt nöjd med den men det kanske man inte alltid kan vara. Här poserar minstingen med den. Nu ska den bara  blockas så är den helt färdig.
image52


Holey Moley2007-08-11 -- 08-19

2008-08-11
Kom precis hem från min syster och surströmmingspartajet, mums.

Och tänkte visa vad jag åstadkommit medan vi satt och pratade efter maten. Jag ville ha med mig något att sticka men det fick inte vara för svårt att komma ihåg för jag vill ju kunna prata med alla samtidigt som jag stickar.

Jag har kvar 20 nystan av garnet Filpunto basket ett italienskt garn 50% ull och 50% akryl som jag fick med i ett restgarnspaket som jag beställde från Garntjänst. Jag kollade igenom mina "att sticka" projekt och hittade denna poncho. Jag var tvungen att göra lite justeringar eftersom det inte var samma garn som i själva mönstret men det var inte allt för svårt. Egentligen gillar jag inte att sticka med tjocka stickor och till Filpunto valde jag 8 mm istället för 10 mm. Det räcker gott och väl tycker jag och resultatet blir faktiskt väldigt bra. Bilden blir tyvärr inte så bra nu när det är kväll men så här ser det i alla fall ut.

2007-08-12

Ett litet snabbt inlägg. Ponchon jag stickar består av två rektanglar och  ikväll blev jag klar med den ena rektangeln och har även hunnit stickat en decimeter på den andra. Det är med andra ord en väldigt snabbstickad variant.

Ska därefter börja med en Moebiussjal av mitt jeansblå ullgarn. Jag funderar också på att sticka en till Aibhlinn. Den första jag gjorde var i ett ljusgult Rodeo garn 50% akryl och 50% bomull, men den här gången blir det nog i entrådigt ullgarn. Jag är väldigt sugen på att köpa ett silkegarn eller lingarn. Jag har aldrig stickat med dessa material. Har som sagt en hel bok full med spetssjalemönster och några av dem måste jag naturligtvis göra och varför inte då i silke eller lin. 

2007-08-13

Har 5 varv och avmaskningen kvar på andra stycket och sedan ska jag blocka båda innan jag syr ihop dom. Ska bli roligt att se hur den blir färdigmonterad. Har ännu inte kommit mig till Biltema för att köpa skumplastpusslen, måste nog skicka maken att inhandla dom. Just nu är det en väldigt hög luftfuktighet så jag har ingen större lust att blocka dom genom att fästa styckena i vardagsrumsmattan med en handduk emellan. Med stora stycken har det funkat fint under torrare årstider.

I övrigt så väntar jag med spänning på paketet från Angel yarn. Jag beställde även pärlor till Odessa mössan från Angel yarn när jag beställde garnet. Det stod inget om pärlstorleken så det var en chansning. I värsta fall får jag gå på  Pearlshop här i Luleå och köpa passande pärlor.

2007-08-14

Var och köpte mig ett skumplastpussel från Biltema och det funkar perfekt för blockning. Enda felet är att jag borde ha köpt två. Delarna till ponchon är så pass stora att dom inte ryms samtidigt på pusslet. Så jag får göra andra blockningen imorgon.
image49

2007-08-16

Det har tagit 2 dygn för den ena delen av min poncho att torka. Och nu har jag blockat den andra delen som också kommer att ta minst 2 dygn eftersom vi har så hög luftfuktighet. Vi har för tillfället 93.8% luftfuktighet.

I övrigt har jag fortsatt med min melonmönstrade sjal och kan knappt vänta på att få börja med spetskanten runt sjalen.

Nu börjar höstnyheter dyka upp i garnbutikerna på nätet och jag sitter och frossar. Har tyvärr inte så stor budget för garn eftersom jag studerar men några härvor kommer det ändå att bli.

2007-08-19

Sydde ihop min poncho igår kväll och den blev helt ok.  Eftersom jag fick detta garn med i ett restagarnspaket så kände jag mig tvungen att använda det till något, men det är inte ett garn jag tycker är värt 19:-/ 50 g nysta som det kostar på extrapris hos Garntjänst. Det gick i vilket fall som helst åt nästan 300 gr till ponchon och tyvärr så har jag fortfarande kvar 200 g av samma färg som ponchon men även 500 gr av en grå nyans. Och jag har inte en aning om vad jag ska göra av dom. 

Har även hunnit halvvägs med moebiusen så den lär bli klar senast imorgonkväll. Och jag fortsätter att växla mellan mina stickningar så den melonmönstrade sjalen växer sig sakta men säker på längden. Nu måste jag återgå till städandet.
image50


Filtad väska i Eskimo 2007-08-10

Det här är en väska jag gjorde i vintras. Det var första gången jag gjorde något som skulle tovas. Jag stickade den i garnstudios eskimo och färgen 05. Det var riktigt roligt men det var inte riktigt lika kul att fixa tvättmaskinen efteråt. Det bidde lite luddigt.
image48

Noni väskor 2007-08-10

Noniväskor är som små bakelser så söta och nätta att man kunde äta upp dom. Tyvärr så verkar det vara väldigt svårt att hitta någon som säljer Nonimönster. Men skam den som ger sig, jag har hittat ett företag i England, Paviyarns,  som säljer både garn och mönster, och jag vet att det finns ett företag i Danmark som också säljer dom men jag  hittar inte igen den, typiskt.

Nu måste jag bara bestämma mig för vilken av skapelserna jag ska göra.

Här kommer ett litet smakprov. Bilden är från http://nonipatterns.com/

image47.


Överflyttning

Jag håller på att flytta över allt från min gamla stickblogg så en del kan kännas bekant. Jag kommer att lägga in de i kategorien  "Från gamla stickbloggen" och sätter ut datumet i rubriken när det publicerades i http://stickigt.bloggagratis.se så är det kanske lättare att hitta det du söker.

Hemlis 2

I fredags fick jag mitt andra paket från min hemlis 2 vän, tack min vän. Det innehöll ett Opalgarn, är alltid helt rätt Ett nystan Ice kid mohairgarn som jag inte provat på tidigare, lite flärd bestående av badsalt och badbomb, mörk choklad och ett vykort.
Så nu är det bara att spola upp ett bad, kasta i bomben och bryta små chokladbitar som sakta får smälta i munnen medan jag sitter och stickar i badet:)

V-sjal

Jag hade kvar nästan 100 gr av 2-trådigt svenskt ullgarn och istället för att göra en till moebius har jag börjat på en V-sjal. Mönstret finns här. Jag använder mig av stickor nr 6. Jag har inte nog med garn för att göra en kant runt om, som också finns med i mönsterinstruktionerna, men den blir snygg ändå.
image45

Uppdatering

De färdiga väskorna och lovikkavantarna är slut. Nya lovikkavantar är under tillverkning och beräknas bli klara om två dagar. Det blir ett par vita och ett par ljusgrå. Jag väntar med broderierna på vantarna så får den som beställer själv välja färgerna. Du kan maila mig mrs.evamaria@gmail.com  men det går också bra att beställa här på sidan genom att skriva i kommentaren.   
image44
Jag fick en fråga om varför lovikkavantarna var så billiga och om jag inte använder lovikkagarn. Jag använder lovikkagarn från Järbo garner eller från Morjärvs ullspinneri och jag stickar för mitt egna höga nöje och vill testa om det finns någon marknad för det jag tillverkar. Jag är medveten om att de kostar nästan det dubbla ute i handeln så det är trevligt att kunna tillhandahålla hantverk som fler kan ha råd med.

En favorit i repris

Jag gillar moebius sjalar och blir alltid lika facinerad av att de går så snabbt att sticka en. Jag började på en grå moebius igår kväll och stickade klart den idag. Mönstret hittar du här. Nu ska jag bara blocka den så blir den hur fin som helst.
image43

Julklappar!

                    

Här är vad jag har just nu att erbjuda som är färdigt och klara för leverans. Beställda saker finns ej med bland dessa bilder.
Jag stickar det mesta i ull eller ullblandnig som 7 Bröder garnet (75 ull/25 polyamid) men jag har en halsduk som är i Svarta fårets Freja garn i 100% akryl. Allt som är i ull är stickat i svenska ullgarner.
Öronlappsmössorna i 7 bröder garnet kan även fås i dessa färgerPassa på att fixa julklapparna färdigt redan nu. Det finns ingen som kommer att ha en likadan sjal, väska eller mössa eftersom jag sällan följer mönster till punkt och pricka utan gillar att göra mina egna variationer.


Blå tovad väska

Den blå väskan är tovad och klar. Den blev stabil coh fin. Jag använde mig av 2 trådar av 2-trådigt ullgarn för att få den skulle bli det.
image30

Tovad grå/svart väska

Är väldigt nöjd med den färdiga grå/svarta väskan. Storlek efter tovning (b x h) 31 x 27 cm.
image29

Det går framåt

Den svart/grå väskan är så gott som färdig, ska bara sticka klart axelremmen och sedan är det bara att tova den.
Det är alltid lika spännande att se slutresultatet vid tovning, ullen är ett naturmaterial och lever sitt egna lilla liv:)

Till Salu

Fick även garnerna jag beställt för att kunna göra klart stickbeställningarna jag har. Beställde lite mera garn då jag tänkt sätta ut till försäljning via nätet en del saker bla lovikkavantar som till att börja med kommer att finnas i vitt och grått med broderier. Jag tar 250:-  för ett par vuxenvantar och 200:- för ett par barnvantar.
Vita vuxenvantar med svart broderi.


Jag kommer även att sälja tovade väskor, håller på med en i blåa toner för närvarande.

En tovad ullväska med antingen handtag eller axelrem kostar 400:-/st. Exempel på väska finns här.
Svart/grå väska som snart är klar för leverans.
SÅLD

Sjalar och halsdukar kommer också inom kort. Närmast i dessa färger, en blå och en gammelrosa.

Frakt enligt postens A-tabell tilkommer. 22:- för ett par lovikkavantar, 33.- eller 44:- för en väska beroende på storlek, 22:- eller 33:- för en sjal också beroende på storlek.
Jag sätter ut bilder allt eftersom de avancerar.
Om du vill beställa går det bra att lämna det i en kommentar här på sidan eller maila mig på mrs.evamaria@gmail.com

Julklappar

Går igenom mönstren jag samlat på mig för att kolla vem som ska få vad i julklapp. Vi har som tradition att ge barnen julklappar och inte till de vuxna. Så länge du inte har familj och barn får du en julklapp men så snart du bildar familj med barn är det slut med det roliga.
Jag har systersysters 5 barn, lillebrors 3 barn, min mans 3 barnbarn och våra egna 2 + 1 flickvän som det ska fixas klappar åt. De ligger i ett spann från 3 till 20 år. Och alla är pojkar utom flickvännen.

image21
 

Sockor

Försöker hitta något roligt mönster att sticka sockor av mina två opalgarn. Jag har ett nysta av färgen påfågel och ett nysta av färgkombinationen larv.
På knitty.com hittar jag ofta roliga saker att sticka och där har jag även hittat dessa.
Hedera
image10Foto: Knitty.com
Clessidra
image11Foto: Knitty.com
Pomatomus
image12Foto: Knitty.com

Här finns en massa länkar till andra sockmönster på Knitty.com.

Cardigan

Har äntligen hittat modellen jag vill sticka till mig själv. Den är en kombination av kappa/långkofta. Jag har inget direkt mönster att sticka efter men på Olgajazzys blogg finns det så bra utritat hur hon har modifierat mönstret så det ska nog inte bli alltför stora problem. Egentligen skulle jag vilja ha tag i boken som hon fått mönstret ifrån men jag får ingen träff på varken namn eller ISBN nummer.
image8Foto: Olgajazzy

Lillpågens tröja

Har stickat klart nästan hela lillpågens tröja, väntar bara på att få måtten av C så jag kan göra klart ärmarna. Det är så svårt att prova när gullegrisen är så låångt borta, ända borta i skåneland.
Eddies tröja
Jag har lite planer på att hotta upp tröjan lite, kanske ett stort E mitt bak i någon avvikande färg och lite annat skoj på framsidan. Vi får se vad det blir i slutändan.

Väskbeställning

Håller på med en väska som jag fått beställning på. Den ska vara i grått och svart. Hade inte hemma mer än en härva svart 4-trådigt ullgarn så jag har fått beställa mera svart och grått. Beställde från Grunnebogarn och hoppas att de skickar iväg det snart så jag får garnerna och kan göra klart väskan. Jag har inte direkt något mönster jag följer men den påminner om väskan på detta mönster.
Väskan som gjorde att jag fick beställningen             
Tovad väska     
Väskan som är beställd och under konstruktion                    Väska

RSS 2.0