EVAS RUM

Mat i stora lass

En annan fördel att handla tidigt är att jag hinner kolla igenom "Ät snart" sortimentet. Alltså mat med kort datum.
Jag brukar hitta riktigt fina köttbitar där. Idag fick jag tag i ett par förpackningar med fina bitar av picnicbogfläsk som ska bli till bla en smarrig gryta. Nämnligen den här:

500 g picnicbog
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl buljong av tärning

1 gul lök
2 paprikor
1 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
½ tsk ingefära
2 dl crème fraiche

Skär köttet i bitar och bryn det. Salta, peppra och tillsätt buljongen. Låt koka ca 20 minuter.

Hacka löken och skär paprikan i bitar och bryn alltihop. Tillsätt detta samt resterande ingredienser i grytan och koka ytterligare ca 10 minuter.

Servera med potatis, pasta eller ris och en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: